I tak sie sklada ze dzieki uprzejmosci firmy Dan Cake dostalam do przetestowania wlasnie spody. Dodatkowo w paczuszce znalazam dwie paczuszki z biszkotkow ( ale o nich w innej notce.) Tak wiec kiedy wczoraj dostalam paczke odrazu zabralam sie do 'pieczenia'
Moze zanim podam Wam recepture to cos jeszcze o spodach Dan Cake . Nie bede ukrywac ze po otwarciu pudelka, bylam z lekka przerazona tym ze sa takie suche. No ale coz, jak mowilam ... nie znam sie. Jednak nie stanowi to problemu, poniewaz jak sie okazuje, po wychlodzeniu ciasta okazalo sie , ze spod jest idealnie nasaczony i rozplywa sie w ustach. Ja akurat testuje 2 spody -jasne pojedyncze(200g) ale Dan Cake oferuje nam takze spody potrojne - jasne (400g).
Fairtrade - N/A
Tak wiec przejdzmy do meritum.. czyli przepis na ciasto :
Sernik na zimno z mandarynkami brzoskwiniami
Skladniki :
- Gotowy spod tortowy
- 3 serki homogenizowane
- Szklanka smietanki kremowki (ok.200ml)
- 4 galaretki pomaranczowe
- Mandarynki
W moim przypadku mandarynki zastapilam brzoskwiniami z puszki i efekt jest powalajacy.
Wykonanie :
- Dwie galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Z dwiema pozostalymi robimy to samo w innym naczyniu i odstawiamy do ostygniecia.
- Smietanke kremowke ubijamy na sztywno
- Sernik zmiksowac z tezejacymi galaretkami z jednego naczynia i pod koniec dolac ubita smietanke.
- Mase serowa wykladamy na ulozony na tartownicy spod.
- Odstawic do utwardzenia na ok. 30 minut.
- Mandarynki obieramy ( brzoskwinie kroimy) , i ukladamy dekoracyjnie na masie.
- Zalewamy tezejaca galaretka z drugiego naczynia.
- Ciasto wstawiamy do ochlodzenia do lodowki na ok. 2 godziny
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz